Zbiorczo edytuje role użytkownika.
Ta operacja spowoduje usunięcie przypisanych ról użytkownika podanych w: BulkEditAssignedUserRolesRequest.deletedAssignedUserRoles, a następnie przypisanie ról użytkownika podanych w: BulkEditAssignedUserRolesRequest.createdAssignedUserRoles.
Ta metoda ma unikalne wymagania dotyczące uwierzytelniania. Zanim użyjesz tej metody, zapoznaj się z wymaganiami wstępnymi w naszym przewodniku użytkownika po zarządzaniu użytkownikami.
Funkcja „Wypróbuj tę metodę” nie działa w przypadku tej metody.
Żądanie HTTP
POST https://displayvideo.googleapis.com/v5/users/{userId}:bulkEditAssignedUserRoles
Adres URL używa składni transkodowania gRPC.
Parametry ścieżki
| Parametry | |
|---|---|
userId |
Wymagane. Identyfikator użytkownika, do którego należą przypisane role użytkownika. |
Treść żądania
Treść żądania zawiera dane o następującej strukturze:
| Zapis JSON |
|---|
{
"deletedAssignedUserRoles": [
string
],
"createdAssignedUserRoles": [
{
object ( |
| Pola | |
|---|---|
deletedAssignedUserRoles[] |
Przypisane role użytkowników, które mają zostać usunięte zbiorczo, określone jako lista |
createdAssignedUserRoles[] |
Przypisane role użytkownika do utworzenia w ramach grupowania, określone jako lista |
Treść odpowiedzi
W przypadku powodzenia treść żądania zawiera dane o następującej strukturze:
| Zapis JSON |
|---|
{
"createdAssignedUserRoles": [
{
object ( |
| Pola | |
|---|---|
createdAssignedUserRoles[] |
Lista przypisanych ról użytkownika, które zostały utworzone. Jeśli ta lista jest pusta, nie będzie widoczna. |
Zakresy autoryzacji
Wymaga następującego zakresu OAuth:
https://www.googleapis.com/auth/display-video-user-management
Więcej informacji znajdziesz w OAuth 2.0 Overview.