טיפול בהסכמת משתמשים

ה-API של Nearby Messages עלול לצרוך הרבה סוללה בגלל האופן שבו הוא משתמש ב-Bluetooth ובמשאבי מכשיר אחרים כדי לזהות מכשירים קרובים ולתקשר איתם. כדי לוודא שהמשתמשים שולטים בחוויה, בפעם הראשונה שהמשתמש ניגש אל Nearby Messages API, מוצג לו דו-שיח של הסכמה. המשתמש צריך להביע הסכמה כדי שהתכונה 'שיתוף עם מכשירים בקרבת מקום' תוכל להשתמש במשאבי המכשיר הנדרשים.

BLE בלבד

אפשר להימנע משימוש בתיבת הדו-שיח להבעת הסכמה אם לאפליקציה שלכם ניתנה ההרשאה ACCESS_FINE_LOCATION והיא משתמשת ב-BLE רק במהלך פרסום והרשמה.

if (ContextCompat.checkSelfPermission(this, Manifest.permission.ACCESS_FINE_LOCATION)
        == PackageManager.PERMISSION_GRANTED) {
    mMessagesClient = Nearby.getMessagesClient(this, new MessagesOptions.Builder()
            .setPermissions(NearbyPermissions.BLE)
            .build());
}