Wyłącz aktualizacje lokalizacji

Gdy kierowca skończy zmianę, możesz wyłączyć informację o zmianie lokalizacji i odłączyć pojazd od internetu, ustawiając wartość locationTrackingEnabled na false.

Wyłączenie aktualizacji lokalizacji powoduje też wysłanie do Fleet Engine ostatecznego żądania aktualizacji pojazdu, aby ustawić stan pojazdu na GMTDVehicleState.offline.

Więcej informacji o szczególnych kwestiach związanych z obsługą błędów podczas wyłączania aktualizacji lokalizacji, zobacz updateVehicleState.

Swift

vehicleReporter.locationTrackingEnabled = false

Objective-C

_vehicleReporter.locationTrackingEnabled = NO;